måndag 25 juni 2012

Julkort....

Här kommer först ett julkort som påbörjades på scrapträffen och färdigställdes här hemma.


Är så förtjust i de här fågelmotiven, de är "Du fex" i ett slags metall som glänser. Köpt  hos "Stoltz Pyssel o Pynt" Bakgrund papper från "Majas design" och även det lilla märket med tomte och GodJul. Julblommorna utstansade med en die "Magnolia" och röda halvpärlor i hörnen och guldstickers runt om.



Det har också blivit ett "criss cross" kort.


Papper från Pion, det vackra "Mormors skolbok" med klövermotiv. Inlägget med utstansade retroblommor, vikta  3 st och en ros i mitten på dem. Rosett av satinband bakom. En textstämpel och små gröna halvstenar.



Baksidan av inlägget (eller vad det kallas?)

Min lilla midsommarbukett som står på köksbordet.


Regn och åter regn.... sniglarna frodas men har fått ett perfekt redskap att ta kål på dem, en "giljotin"! Suveränt!

Nu mörknar det och det är dags att koja!

Ha det så bra, ta hand om er!

Kram

PetterCarin






fredag 22 juni 2012

Ett rosigt kort....

Ett kort med rosor på bakgrundspappret och lite till.


Hade ett papper med rosor och ville få använt det, tror det var från "Inkado" Passar till ett grattiskort som många frågar efter. Bild från "Pion" och grön cardstock, rosett med en spets köpt på secondhand, en hjärtcharm från PY Hobby och gula halvstenar. Guldstickers från Stoltz Pyssel o Pynt.



Löven till rosorna utstansade med en punch, vikta dubbelt och klippt ett litet jack och sen färgat med brun Distress runt kanten. Bra att kunna ta till vara på alla spillbitar.

Nästa kort är i bruna och blå toner.


Också en "Pionbild", bakgrundspapper Pions "Farmors skolbok" med blåklintsmotiv,vit blomma och blå halvpärlor från Scrapbookeriet, blå blommor från Pysseltagen och charm från PY Hobby. Blad utstansade med Magnolias julstjärnestans.




Midsommardagen, dimma, blött ute efter regn i går eftermiddag och kväll, lugnt och stilla.

Ha det så bra, ta hand om er!

PetterCarin










torsdag 21 juni 2012

Glad midsommar!

Här ett nytt kort, kanske ett sommarkalas!


Motiv "Pions, Mors dag" blomkrans, blå blommor och en stor vit, lite utstansade blad och blå halvpärlor.


Insidan en liten vers och ett utstansat ark att skriva på, pyntat med en blomma.


Allt för idag, nu ska det bli färdigställande av tårta.

Ta hand om er!

Kram

PetterCarin


onsdag 20 juni 2012

Varit på scrapträff i Derome!

Igår tisdag var jag för första gången i mitt liv på en scrapträff! Det var "Scrapbookeriet" i Derome som hade den mellan 18 - 21.  Tiden gick bara  för fort! Väldigt trevligt och trevliga tjejer, duktiga. Gulliga Susanne bröt för kaffe o smörgås strax efter 19, smakade fint! Det får nog bli flera träffar för min del.
Ett kort blev klart och ett julkort halvfärdigt.

Som vanligt ett motiv i 3D, tror jag köpt det  hos "Lottas hobbyhörna",tårtpapper köpt hos "Scrapbookeriet" och även det prickiga gröna pappret "Bo Bunny". De små fjärilarna stansade med en punch MS, tycker de är så gulliga, här med en liten grön halvsten på sig. De stenarna även  i hörnen.

Ett kort till som jag gjorde hemma igår.


Också här ett 3D- motiv från samma ställe, tårtpappret har jag haft ett par år liggandes, köpt på "Kalenderboden". Band blommor och de gula pärlorna från "Scrapbookeriet", papper ett "Majas design" och en liten fjärilscharm från PY Hobby. Och de små fjärilarna stansade med en MS punch.


Julkortet blev klart idag men jag glömde att fota det, kommer en annan gång.

En strålande dag med sol, lite kylig vind men tacksam för varje solig dag. Inte lovande prognos för midsommar här på västkusten!

Ha de gott, ta hand om er!

Kram
PetterCarin





söndag 17 juni 2012

Beställningskort till en liten flicka!

I torsdag fick jag en beställning på ett kort till en liten flicka som ska fylla 5 år, det var ingen brådska men jag vill gärna ha god tid på mig och göra flera kort att välja på. Det har blivit två stycken igår och idag.


3D- motiv från "Lottas hobbyhörna" papper från "Majas design" använt fram och baksida av samma papper. Ljusblå körsbärsblommor köpta på "Scrapbookeriet" och ett par utstansade blad med en MS- punch. Små hjärtpärlor från PY Hobby. Silverstickers runt om köpta på "Stoltz Pyssel o Pynt" Lite stickels på blommorna, bara så det glittrar lite.


Det andra kortet  3D-Motiv från "Stoltz Pyssel o Pynt"

Bakgrundspapper också "Maja Design", små vita blommor med en ljusgul halvpärla och satinbandsrosett bakom samt en liten charmshjärta.Också här en bård med silverstickers och små ljusgula halvpärlor i ett par av hörnen.


Är inte den lilla flickan söt?

Till sist en bild på den fina buketten vi fick av snälla Helén i fredags, blev så glad! Tyvärr ramlade en del blomblad dagen efter, speciellt nävorna men den fina vallmon är så ståtlig ännu.


Nu ska jag ut med vovven och det regnar! Inte populärt, det blir så förebrående blickar från de vackra bruna hundögonen......

Ha det så bra, ta hand om er!

Kram
PetterCarin




Nygammalt kort!

Ett kort som jag gjorde för ett tag sedan.


Inte så mycket att säga om det, Pionpapper och swirlar från en Magnoliastans, blommor från en CL stans, utstansade löv dels från CL stans och från Magnolias julstjärnestans. Guldstickers-bårder runt om. Satinband med rosett, köpt från PY Hobby.

Lite omväxlande väder, just nu sol och mulet och blåser, sagt att det ska bli åska o regn!

Ha det så bra, ta hand om er!

PetterCarin

torsdag 14 juni 2012

Dopkort!

Fick en akutbeställning på dopkort som skulle med till Norge i morgon! Som tur var hade jag allt hemma och det var bara att sätta sig och klippa ut 3D - motivet och sätta ihop. Hann få det klart i tid och det var en tacksam mormor/farmor som hämtade det för en stund sedan!

Ett 3D - motiv köpt  hos "Stoltz Pyssel o Pynt", kantstans en MS, bakgrund ett papper från Pion, hjärteswirl från Magnolia, rosa rosor från PY Hobby, löven utstansade med en stans Magnolia, egentligen till julstjärna, tycker den passar även till roslöv. Färgade i kanterna med Distress, brun ton. Barndop i guldstickers och små halvstenar i gult från PY Hobby. Insidan ingen sedelficka utan det skulle endast vara ett papper att skriva en hälsning på.


Som synes är kortet till en flicka!

Det var allt för idag, imorgon börjar jag på ett kort till en femåring, fick beställningen idag.

Ha det så bra, ta hand om er!
Kram
PetterCarin


måndag 11 juni 2012

Måndag, regnigt och ... sniglar!!!

Måndag igen efter en regnig helg och med regnet ...sniglar!!! Usch säger jag bara! Plocka, plocka och plocka igen, ryggen går snart av! Det bara ploppar upp.

Men lite kort har blivit gjorda, skönt att sätta sig vid pysselvrån.

Först ett sk "kuvertkort", inte riktigt min grej kändes det som, ett helt ark gick åt! (Snål kanske?) Höll det i olika blå och lite grå toner Ett "Maja design" papper, en spetsblomma, inköpt på "Scrapbookeriet" retroblommor, färgade med Ditress och klippta i uddarna med en mönstersax, den inre blomman en annan punch, "liten prästkrage" i grått, och halvstenar i blått, tror jag köpt dem på bokhandeln i Varberg. Ett hjärta från PY Hobby.
Ett kort inuti att skriva sin hälsning på och stämpel och köpt på "Scrapbookeriet", Derome.

Baksidan med utstansat hjärta och stämpel  och "Pettercarin" skrivet med guldpenna.

Nästa kort med 3D- motiv, retroblommor klippta i uddarna och vikta, färgade i svart på uddarna och en mörklila ros i varje. En liten spetsrosett och en charm, tack Anneli för den! Bakgrund  ett "Maja design" papper i dovt rosa och ovanpå en ljusbeige cardstock. Silvriga halvpärlor och ett utstansat hörn.

Ett omslag till chokladkaka som Susanne på "Scrapbookeriet" visade mig, texten skrev jag ut på datorn, papper ett från "Magnolia".

Så ett sista kort, ganska enkelt, en pelargonblomma i 3D. Bakgrund ett "Maja design", grön cardstock och blommor från PY Hobby, utstansade blad med en MS punch.

Tvättmaskinen är snart klar och sedan ska käre maken och jag gå en runda med Ritzie, vår tax.
Här ligger hon och gottar sig i solen och på sin egna dyna, någon annan duger inte!

Ha de så bra, sköt om er!

Pettercarin






fredag 8 juni 2012

Lite nytt!

Här har blivit lite nytt, bla vattenkannor som jag såg hos Susanne på "Scrapbookeriet" Derome. Oj, så mycket fint där finns!
Men först ett kort med stämpelmotiv köpt av Anneli S. Hon gör också underbara kort!
Hållit allt i bruna toner och använt spillbitar som man har hur mycket som helst, här kastas inget! Saxen bara älskar jag, köpt på PY Hobby. Stämpelmotivet tycker jag är så fint....

Så till vattenkannor.
Väldigt roliga att göra och dekorera, har gjort fyra stycken, en hamnade direkt hos grannen.


Så till det akutgjorda studentkortet.


Också använt spillbitar, bla från "Majas design" tyckte det var fint med studentmössan i hörnet.


Var också tvungen att prova en ny die från NS och inköpta papper från "Maja design", blev nöjd med resultatet.....

Nu ska det bli ett sk "kuvertkort" fick en beskrivning på "Scrapbookeriet" idag, jättesnällt!

Ha det så bra, ta hand om er!

Carin "PetterCarin"






tisdag 5 juni 2012

Studentkort!

Vi var på studentuppvaktning i går i Mölnlycke och naturligtvis hade jag gjort ett kort till Patrik.

3D- motiv från Stoltz Pyssel o Pynt, blått band med text "Student" från PY Hobby, röda rosor och rosknopp inköpt på "Scrapbookeriet" i Derome ( inte så långt från där vi bor) och som vanligt guldstickers runt ytterkanten.

Insida med sedelficka och vit utstansad kartong att skriva på. Pappret med studentnössor kommer från "Majas design" Tror kortet blev uppskattat......

Hoppas vädret blir lite bättre, så kallt i går fast just som de nybakade skulle springa ut kom solen fram och värmde. Annars bara kyla och regnskurar!

Ha en fin nationaldag, gå ut och fira!
Sköt om er!
Carin "PetterCarin"