måndag 23 juli 2012

Dekorerat kaffe och chokladpaket....

Vi ska bort en stund i kväll och har bakat hallongrottor och tar med en paket kaffe och en After Eight och har pyntat till dem lite. Bara för skojs skull....


After Eighten fick en stämpel om choklad, en fjäril, turkos blomma och en delad swirl. Papper runt om en mörk grön cardstock och björnbärspapper från Majas design


Kaffepaketet fick en stämpel om att njuta av livet och det passar ju bra med kaffe. Brun cardstock och ett kaffepapper från Bildmålarna, köpt på Hobbyhärvan. Dekorerat med limefärgade rosor och en blålila kvist.


En liten tag nerstucken innanför "banderollen" eller vad man ska kalla det för? Bild på kaffekalas, Pionpapper.

Blåser som bara den men varmt och varmare ska det visst bli.

Ha det så bra, ta hand om er!

Kramar

PetterCarin






söndag 22 juli 2012

Krassekort...

Ett nytt kort igen med motiv på krasseblomma, en av mina favoritblommor.


Fann en bild på nätet som jag skrev ut, ett gult papper bakom och som bakgrund ett Pionpapper med små, små gula blommor. Stannsade ut ett par blommor i svagt orange papper (kasserade kuvert), en satinrosett i gulbrunt och bladen i grönt utstansat med en blomdie som
 det blir lösa blomblad med.. En halv swirl i brunt, en charm i en kedja och ett par köpta orange blommor med lite glitter på. Och några gula halvstenar här och där.




Insidan enkelt med text av en nyinköpt stämpel och på andra sidan ett utstansat ark att skriva på.

Nästa kort motiv från Graphic 45.


Utstansade blomblad med en die från Magnolia och en ros i mitten, fjärilar med en punch MS vita halvpärlor, swirl från Magnoliadie och papper från Pion, fram och baksidan har jag använt. Charm från PY Hobby.



Insidan bara ett utstansat papper att skriva på och en liten bild från Graphic 45.

Omväxlande väder med sol emellanåt, man får vara glad för det lilla!

Ha det så bra, ta hand om er!

Kramar

PetterCarin






torsdag 19 juli 2012

Ett par kort igen....

Det har blivit ett par kort igen.


Ett kuvertkort, använt ett "Majas design" papper, en bild från Pion och en utstansad bildbakgrund från NS. Kantat fliken med utstansad kant MS stans och dekorerat med vita blommor, lite silverstickers blev det också.


Blev nöjd för att vara det första jag gjort.....

Det andra är ett vanligt kort, ville utnyttja baksidan på ett Pionpapper.



Lade till en utstansad liten vintagebild och kantade med silverstickers.


En spetsrosett, vinröttsatinband med en charm (tack Anneli).


En swirl från , ja var kommer dem nu i från? ett par rosor och blad, och en liten dekoration från Memory Box, plommonfärgade halvpärlor.

Regn igen, nästan inte en dag utan det ska skvätta, nu är det ju fruntimmersveckan med!

Ha det så gott, ta hand om er!

Kramar

PetterCarin







söndag 15 juli 2012

Snabbgjort kort.....

Har gjort ett kort till en nyopererad kille och lagt i en slant så han kan köpa lite smått och gott när han ligger på Sahlgrenska och sedan kommer hem. Det var en akutoperation kvällen/natten till i fredags. Istället för blommor som de troligtvis inte får ha på salen blir detta perfekt enligt hans mamma!





Ser att ett par av fotona blev lite väl mörka... hoppas han tycker om det och innehållet med.....
Uppehåll idag men det hänger mörka moln över oss och blåser friskt. En längre runda med lilla Ritzi har det blivit. Nu kom vår granne Johan med nyplockade kantareller som vi fick, mums! Ska sätta mig bums och rensa.

Ha det så bra, ta hand om er!

Kram

PetterCarin





lördag 14 juli 2012

De här korten köptes till 1-åringen.....

Beställaren köpte två kort till lille Ebbe, roligt när folk tycker om dem!



Bilderna från "Grapich 45" (stavas nog inte så?) De var så lika lille Ebbe.



3D-motiv från "Stoltz Pyssel o Pynt" mönsterpapper "Majas design"charm köpt på PY Hobby och utstansade retroblommor  vikta och med en ros i varje. Utstansade blad och små fjärilar med en MS- punch.

Regn ute, sniglarna frodas, allt som vanligt med andra ord.....

Ha det så bra, ta hand om er!

Kramar
PetterCarin





fredag 13 juli 2012

Beställningkort!

Har fått beställning på två kort, ett till en jägare som fyller 90 år och en pojke som fyller 1 år!
Till jägaren gjorde jag två kort så beställaren hade att välja på.


Dels detta och


så detta. Beställaren vald det här.....
Motivet har min pappa tecknat på 1950-talet till en älgjägare som skulle fylla 50 år. Det här är skissen, orginalet har givetvis inte jag, Tyckte det var en rolig idé att scanna av och förminska det och skriva ut.


Så här är det med namnbanderoll (eller vad det kallas) mönsterpapper "Majas design", mörkt plommonfärgade halvpärlor och en utstansad swirl med blomma och blad.




Till 1-åringen har jag gjort tre kort att välja på, undrar vilket det blir? Har också här en namnbanderoll att sätta på.

Ha det så bra, ta hand om er!

Kram

Pettercarin







måndag 9 juli 2012

Nya kort och en kornettblomma.....

Två nya kort har det blivit + ett foto på min underbara kornettblomma eller Streptocarpus (tror det stavas så?)


En otrolig mängd blommor, har plockat de som börjat vissna så den har varit helt övertäckt! Tror den trivs så bra för vi har inga värmeelement, det är ett "passivhus" som vi värmer upp själva och det är markplan så det är som ett radhus fast det är hyreslägenheter.


Så ett "bra att ha" kort, som vanligt ett motiv i 3D, mönsterpapper  från Magnolia, stämpel kommer jag inte ihåg var den kommer från, små fjärilar utstansade med en MS punsch, även "bandet tvärs över med en MS punsch. Små gröna halvstenar från PY Hobby.


Så ett julkort. Hämtade en massa motiv från en sida med vintagebilder och kan skriva ut dem.


Tycker motivet blev lite för stort, ska förminska det ytterligare om jag gör ett nytt kort.
Mönsterpapper från "Majas design" och ett stämplat motiv bakom själva kattmotivet, röda halvpärlor lite här och var, utstansade blommor ihopsatta, röd sidenrosett bakom en blomma och en charm från PY Hobby, grankvistar med en MS punsch och likaså den vita kanten med brodyrmönster. Kort/kuvert från PY Hobby, otroligt prisvärt!




Allt för idag, ska vara på hembygdsgården idag i loppisen. Lite lurigt väder, det har regnat i natt, hoppas på uppehåll......

Ha det så bra, ta hand om er!

Kram

PetterCarin







söndag 8 juli 2012

Länge sen sist......

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg, inspirationen har saknats....kanske bra så "pysseltänket" får vila och komma igen med nya ideér, vad vet jag?
Men nu har ett nytt kort kommit till, inte på scrapträffen i onsdags, då var det också lite dåligt med ideér för min del. Fast det var mycket roligt ändå att sitta med likasinnade och se vad de gjorde.


Ett gratulationskort, det lilla 3D-motivet med en hortensia har legat klart ett bra tag. Papper från Pion, likaså den utklippta fjärilen, swirlen bakom gratulationstexten är nyköpt, tror det var en "Cherrry Lynn" gillar den jättemycket, den kommer att bli användbar.  Tycker den påminner om lite "jugend"?Små gröna halvstenar, bl a i tre små pärlhattar från PY Hobby där stenarna också är inhandlade.




Nu i morgon börjar "Öppet Hus" på Hembygdsgården här i Horred med loppis och kaffeservering, ska var där på tisdag i loppisen och det blir fler dagar. Öppet mellan 14 och 18 mån - fre , håller på i tre veckor och sista veckan även öppet lör - sön, samma tider. Alltid trevligt att vara där, gott kaffe med hembakat och fynd att göra i loppisen. har varit där och hjälpt till att packa upp och det var mycket lockande.....

Nu ploppar det upp en ny idé på kort.....härligt!

Ha det bra och ta hand om er!

Kram

PetterCarin