onsdag 30 januari 2013

Glömde bukett....

Så tankspridd jag var i förra inlägget, glömde foto på den fina tulpanbuketten... kommer här


Så har det blivit gjort ett kort till, en beställning. Så här blev det. Motivet är Dufex, som glänser. Hoppas det faller beställaren i smaken.


All snön är borta nu, det regnade i går så den försvann fort, nära 4 +. Lite trist och mörkt på kvällarna.
Vi var till Varberg i går, måste hämta mediciner och till bokhandaln för lite papper. Inte alls den ruschen som det är på våren och sommaren med bla torghandeln som är så rolig att besöka onsdagar och lördagar.

Ha det så bra, ta hand om er!
Kram
Carin


måndag 28 januari 2013

Lite nytt....


Här har blivit lite nya kort gjorda, de har varit på beställning och jag har inte hunnit fota dem men de här är inte hämtade ännu....


Det här är till en kille som ska fylla 20 och beställaren ville ha just det här motivet, bra när de väljer själva!


Sedelfickan blev så här med en swirl och enkel blomma....

Nästa kort är till en väntad baby, en pojke ska det bli och det skulle vara i blått, hoppas det faller i smaken. Det är ett barnbarnsbarn som väntas.  Samtidigt ska den blivande morfarn fylla år och han skulle också ha ett kort, han jagar så det blev ett med blivande jaktbyten.....




Insidan på "jägarkortet" lite blommor där grattishälsningen ska skrivas.

Här kom lite snö igår, närmare en decimeter, blötsnö som var tung att skotta, fick lite ont i ryggen....... idag har det regnat och det är 2 -3 plus och genommulet.

Till sist ett foto på min fina tulpanbukett som jag fick i torsdags, blev så glad, hoppas den håller ett par dagar till!

Ha det så bra, ta hand om er!

Kramar
Carin





onsdag 16 januari 2013

Lite nya kort.....

Lite vinter har vi fått även här i västsverige, ca 5 -6 cm har kommit och 5 - 6 minus hela tiden, alldeles lagom tycker jag. Skönt att slippa regnandet och dimman.

Lite nya kort har blivit gjorda, nu får jag använda av det jag redan har innan här blir nya inköp. Grattisstämpeln fick jag hos "Scrapbookeriet" gick och vann lottningen till utmaningen  i slutet av förra året, så glad jag blev! Här blev ett grattiskort som även kan passa till en karl, använt Pions "Blommor till far" bladen är av baksidan till det pappret.



Det andra kortet.


Även här har jag använt Pions papper, kommer inte ihåg namnet men tyckte det var så vackert med violerna, insidan fick också av de pappret.




Beskrivningen till den här vikningen fann jag i en blogg "Evas pysselsida" där länken finns till beskrivningen, fattade fel först så det blev ett större kort. Gå in på den bloggen, hon gör så mycket fint!
Nej nu är det dags för frukost, den sedvanliga havregrynsgröten, får jag inte den kommer magkatarren som ett brev på posten....
Ha det så bra, ta hand om er!
Kramar, Carin






söndag 13 januari 2013

Födelsedagskort med gamla foton.....

Eftersom jag släktforskat och är intresserad av gamla foton har jag ibland använt dessa till korten, Det här har nu jag suttit med igår och på förmiddagen idag, det ska min svåger få.
Fotona föreställer hans morfar och morfarsfar och morfarsmor, min man Stig och brodern Bertil har aldrig träffat deras morföräldrar. De dog i tidig ålder, morfadern i den tidens gissel, tbc och ett par år senare mormodern i cancer. Min svärmor och hennes syskon blev därför tidigt föräldralösa med vad allt det innebar.....



Man får hoppas kortet blir uppskattat.....det medföljer en antavla på anorna och en teckning på soldattorpet där de var bosatta.

I februari ska en sondotter till födelsedagsbarnet "namngivas" och det blev ett kort till den lilla flickan som ska heta Vanja. Hade sådan tur att det fanns en stämpel till just detta med namngivning, det är från "Stämpelkällan" och tror den fanns hos "Pysseltagen".



Det märks att dagen längt sig med en halvtimme, det är minusgrader och vi har haft sol idag, härligt!

Ha det så bra, ta hand om er!

Kram
Carin







torsdag 10 januari 2013

En underbar tulpanbukett......

En underbar tulpanbukett kom i onsdags, blev totalt överraskad! Ett tack från Mölndalskretsen RK för det jag gjort under årens lopp, så glad jag blev!


Räknade till 20 tulpaner, 3 bukettranunkler och 3 irisar!

Idag har vi lite sol och det är  minusgrader så det är torrt ute, skönt! Det har varit så grått och dämpat väder och blött! Dimman har legat som ett täcke över trakten, igår var jag med till Kållered och IKEA, regn och dimmigt! Men fick köpt min lilla hylla till pysselbordet så genast blev det bra plats när alla prylar kom i hyllan.

Så har lite kort blivit gjorda, blir så inspirerad av andras bloggar, det är min "scrapskola" att gå in på dem....






Speciellt det 3-delade blev jag nöjd med, tycker Pions mönsterpapper är så fint! Ideérna fann jag hos "Annelis kortmakeri" och "Annelis scrap och kortmakeri" Så fina kort görs av dem!

Oj, nu har det börjat snöa, det blåser så kallt!

Ha det så bra, ta hand om er!

Kram
Carin






måndag 7 januari 2013

Hoppas det fungerar .....

Hoppas det ska gå att lägga in foton nu....


Jaja men, TACK snälla Eva för tipset om Google Chrome, efter lite om och men lyckades jag!

Ett kort som kan kanske passa en man/kille? Det är så svårt att få till kort till dem....

Så var det ju önskemål på presentpåsar, har fått till några.



Lite svårt att fota i det eländiga dagsljuset, det är ju genommulet varje dag. Och jag var inte så jätteinspirerad när jag gjorde de här kassarna och påsarna.

Vad jag är glad att det lyckades med fotona.... tack igen Eva!

Ha det så bra, ta hand om er!
Kramar
Carin

Lite in på det nya året....

Ja, nu är vi några dagar in på det nya året, så fort det går! Jul och nyårshelgerna har bara rusat förbi och trettonhelgen var som en vanlig helg. Det har varit ovanligt lugnt, på julafton hade vi Stigs kusin med man här och vi var hos dem på nyårsafton. Vi brukar turas om att vara hos varandra, vi är bägge barnlösa och ensamma på det viset.
Men det är skönt att nu är det vardag igen, julsakerna är bortplockade och nu vill jag bara ha en tulpanbukett på köksbordet!
Imorgon ska jag åka med en fd granne som nu bor på äldreboendet Ekås till sjukhuset i Borås. Hon behöver ha en "ledsagare" med sig och kan jag så brukar jag ställa upp.Och på onsdag ska jag åka med till IKEA i Kållered, ska köpa en slags hylla till mitt pysselbord så det blir lite bättre plats. Det blir lätt att det svämmar över......

Lite har blivit gjort, lite önskemål på presentkassar finns så jag har försökt få till några att välja på.

Men aj, vad jag bedrog mig, det går inte att föra över foton, kommer inte in på "Bilder" så besviken jag blir!!!

Men ha det så bra, ta hand om er!

Kramar
Carin