söndag 28 juli 2013

Varmt, varmt........

Lika varmt, vi fick åska och regn igår på förmiddagen, 20 mm regn och det var säkert välkommet och nu har vi fått 2 mm, några åskknallar på avstånd och fuktigt och kvavt......
Lyckades fota en av vinbärsbuskmarodörerna, såna rackare att bita av våra vinbärsbuskar, ingen idé att sätta nya. Det här är geten, ibland har hon med kidet när de ska korsa vägen och gå upp till dungarna ovanför här.
 
I torsdags kväll tog vi en tur till Träslövsläge söder om Varberg, kallas också "Läjet" ett levande fiskeläge. De har en glassrestaurang, "Tre Toppar" som funnits i 30 år. Vilken kö det var ut på gatan! Men det gick snabbt, tog polkagrisglass i ett hembakat rån och fick givetvis dela med mig till Ritzi....
 
Efteråt strosade vi i hamnen och tittade på båtar och andades in havsluften, ute vid stenpiren badade folk, 22 + i vattnet! Det var en härlig kväll!
 
Varmt att sitta vid pysselbordet men ett kort har kommit till!
 
Tomaterna kommer mer och mer, fick rensa lite i plantan för den var enorm  i bladverket.
 
Ha det så bra , ta hand om er och jäkta inte i värmen!
Kram
Carin
 
 
 
 

tisdag 23 juli 2013

Värmebölja......

Nu är det varmt så det räcker till.....+ 28 i går i skuggan, idag + 25 lite mer uthärdligt.
Tomaterna börjar att skifta färg, en färdig har vi redan ätit upp, smakade underbart!
Novemberkaktusarna som är ute i skuggan på altanen på "sommarnöje" blommar för fullt! De har stått ute i regn och rusk och tydligen trivts!
Lite för varmt att sitta vid pysselvrån men några kort har blivit gjorda, bla en beställning till en 80-åring som ska med på en resa till Prag, hon fyller samma dag som resan börjar. Önskemål att det skulle föreställa buss, resväska och motiv från Prag, inte så lätt att få till men så här blev det, hoppas det blir till belåtenhet.....
Namnet är övertäckt men tror inte någon resedeltagare läser min blogg....
Ett par andra kort också, typiska "Pettercarin kort"är svårt att ändra stilen!
 
 
 
 
 
Har svårt att somna på kvällarna, knät är inte bättre, värker och gör ont när jag ska gå, ska få komma till Närhälsan på måndag och fick veta att nu skulle jag inte belasta knät, innan skulle jag gå och röra mig som vanligt. Ett par nätter har jag nu hört en uggla eller två hoa, en speciell upplevelse.
Underbar kväll, helt vindstilla, nu är det som skönast, imorgon kväll planerar vi en tur till "Läjet", där ska man kunna köpa god glass och titta ut över havet......
Ha det så bra, ta hand om er!
Kram
Carin
 
 
 
 
 

onsdag 10 juli 2013

Heja Sverige.....

Nu får vi heja på Sverige i fotbollsEM för damer, just nu har Damnark gjort mål.....lyssnar med ett öra.

Idag var det en mulen dag, vi tog en tur till Varberg och ett besök på torget, det blev några plantor till krukan utanför ytterdörren, fisk, potatis och apoteket fick också påhälsning, vi hade händerna fulla när vi gick mot parkeringen. Mycket folk, det är ju semestertider!
Oj, nu kvitterade Sverige, 1-1, heja!

Några kort har blivit gjorda, bla ett till Ebbe som ska fylla 2 år, gjorde ett förra året till hans 1-årsdag!
Men så konstiga färger det blev, konstigt!
 
Så ett par till, inte roliga med den konstiga färgen.
 
 
På loppisen hittade jag ett tallriksställ, blev suveränt att använda till korten vid fotandet.
Om man skulle sätta sig vid pysselbordet kanske.....
 
Ha det så bra, ta hand om er!
Kram
Carin
 
 
 
 
 
 
 

söndag 7 juli 2013

Härligt väder.....

Nu har sommaren äntligen kommit, sol och lagom varmt. Tomatplantan frodas på altanen, det kommer små gröningar hela tiden.

Fuchsian trivs med, har stått i regn och rusk och blommar som aldrig det.

Idag var vi på ett "söndagskafé" som ligger på en gård i Istorp, grannsocknen. Härligt hembakat och gott kaffe, vi satt ute och hade bjudit med ett annat par. Gården heter Strömmared Östergård och de har söndagskafé varje söndag, kan verkligen rekomenderas. Katten Sigge går mellan borden utomhus och ser till att alla trivs! Tyvärr fick jag inget kort på honom.

Här sitter vi på rad, jag själv, Stig och Ingvar.
När vi kom hem blev det lite grillat  så nu är vi mätta och nöjda.
Har gjort lite kort men visar dem i nästa inlägg.
Ha det så bra, ta hand om er i sommarvärmen!
Kram
Carin