lördag 21 maj 2016

Det bara rullar på....

Det bara rullar på, dagarna går så fort, det är bara måndag och fredag!

Såg i ett reklamblad från "Jem o Fix" om en blomtrappa och kände att den vill jag gärna ha här utanför ytterdörren. Så efter lite övertalning fick jag käre gubben att åka med och inhandla den! Lite pillig att skruva ihop, 6 små svarta brickor blev kvar, de fick helt enkelt inte plats! Den är väldigt praktisk, går att fälla ihop när man ska förvara den över vintern!
En liten ställning för vatten till småfåglar köpte jag också, den är nog mer som prydnad än nytta...
 
 
Var på besök i Mölndal hos goda vänner för ett tag sen och hade med mig lite hembakat....hallongrottor och äppelmuffins.
 
Det blir alltid uppskattat, då de inte bakar själva. Nu kommer ju rabarbern och jag fick ett knippe av en granne som har det på sitt "lantställe", det blev en snabbkaka i långpanna, har inget foto av den men det blev "godtjänt"....
 
Fick en "hemlig loppislåda" av en god vän och den innehöll lite smått och gott, bla 2 kopparljustakar från "Ahrnebergs" i Insjön, en helt ny löpare och en liten vas från "Gabriel". Googlade på Ahrnebergs och såg att de bla levererat till NK.
 
 
Tyvärr fick jag inte fotat kort som gjorts, det var till en 70-åring, 75-åring, student, 8-åring och 46-åring....
Igår tog vi en biltur för att se om konvaljerna var färdiga, turen gick runt sjön Fävren på gränsen mellan Halland- Västergötland. Där är så vackert, försökte ta kort men det var så svårt att stanna efter vägen, det kom bilar hela tiden...
 
En författare, Birgitta Ahlberg har skrivit böcker om just den trakten "Arvet från Stacke" och "Stacke junkrar" . Historiska romaner om säteriet Stacke och personerna som levde där på senare delen av 1600-talet, bla finns Silverloodarna med, mycket läsvärda om man tycker om historiska berättelser.
 
Få se vad den kommande veckan bär med sig....
Ha det så bra och ta hand om er!
Kram, Carin
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Vilken trevlig blomtrappa. Så fint att sätta blommorna i våningar.Rabarbern växer så det knakar här. Jag har redan gjort två omgångar sylt till. Och gett bort en hel del. Det är bra när man kan vara självförsörjande på sylt. Snart kommer jordgubbarna. Härliga tider nu.Så fina fynd du fick. Gabrielkeramik tillverkas inte så långt härifrån. Deras motiv med blommor gillar jag. Det finns flera sorter.
  Ha det så gott . Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Instämmer med Eva - vilken bra blomstertrappa. Rymmer mycket på liten yta.
  Hembakat är vi inte bortskämda med här hemma. Jo sambon gör ju kanelbullar - men inte så ofta. Mina fingrar fixar inte baket alls. Håller mig till leran istället.
  Här hemma finns många alster från Gabriel Keramik i Timmernabben. Ca 3.5 mil norr om Kalmar. Allt från lampor vaser, muggar tavlor mm.
  Jag kurerar mig än från en envis lunginflammation, jobbigt värre.
  Kram Lotta

  SvaraRadera