söndag 28 juli 2013

Varmt, varmt........

Lika varmt, vi fick åska och regn igår på förmiddagen, 20 mm regn och det var säkert välkommet och nu har vi fått 2 mm, några åskknallar på avstånd och fuktigt och kvavt......
Lyckades fota en av vinbärsbuskmarodörerna, såna rackare att bita av våra vinbärsbuskar, ingen idé att sätta nya. Det här är geten, ibland har hon med kidet när de ska korsa vägen och gå upp till dungarna ovanför här.
 
I torsdags kväll tog vi en tur till Träslövsläge söder om Varberg, kallas också "Läjet" ett levande fiskeläge. De har en glassrestaurang, "Tre Toppar" som funnits i 30 år. Vilken kö det var ut på gatan! Men det gick snabbt, tog polkagrisglass i ett hembakat rån och fick givetvis dela med mig till Ritzi....
 
Efteråt strosade vi i hamnen och tittade på båtar och andades in havsluften, ute vid stenpiren badade folk, 22 + i vattnet! Det var en härlig kväll!
 
Varmt att sitta vid pysselbordet men ett kort har kommit till!
 
Tomaterna kommer mer och mer, fick rensa lite i plantan för den var enorm  i bladverket.
 
Ha det så bra , ta hand om er och jäkta inte i värmen!
Kram
Carin
 
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Värme...... ja det ska gudarna veta!! Denna sommar har vi verkligen fått sol och värme. Nu varit extremt kvavt o varmt några dagar. Skallvärken kommer som på beställning.

  Men man ska inte klaga. Får ta vara på sommaren här och nu för tiden går fort- augusti snart ju.

  Fina bilder från Varberg, en fin stad vid havet. Och glass är ju alltid gott o svalkande i hettan.
  Ha det så gott, kram fr Lotta

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder du visar! Sommaren är härlig med sol och värme men ibland längtar man faktiskt efter lite regn! Här har också kommit lite väta nu, behövligt!
  Duktig du är som lyckas orka med lite pyssel i allt det varma! Jättefint kort!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag ser att du får god skörd med tomater. Det går lite sakta här, men några små har vi redan skördat.Visst är det mysigt att göra små utfärder och se nya saker. Vi är så nöjda med turen till Bohuslän. Fint kort du har gjort.
  Kram Eva

  SvaraRadera