måndag 21 oktober 2013

Bara två månader till jul........

Med bara två månader till jul är det dags att förbereda sig, visar ett foto på en halmbock som tillverkas här i Horred och som ska till RK i Mölndal som en vinst på lottlista. Det brukar hänga julklappar på den.
 
 
Den har fått "sockar" av plastpåsar för att halmen inte ska brytas av vid visningar.

Lite julkort har blivit gjorda också, ett finfint pysselväder när det är regn och rusk, just nu öser det ner... fick så fina motiv av Eva i Småland och här kommer två av dem, de är i 3D-teknik som ska var den nya trenden.....
 

 
Här visar jag hur det ser ut med lager på lager, underst har jag 2 mm häftkuddar, därefter 1 mm mellan lagren på motivet.
Ett par grattiskort också..... rosor är alltid efterfrågade.
 

 
De här motiven är inte utstansade utan man får klippa ut dem, lite mer tidsödande men jag gillar det också, det blir en vana.....Var till "Skroten" i Skene för ett tag sedan och köpte spets och band, bla det snirkliga bandet på det nedersta kortet. Det är en stor tygaffär, ligger en skrot alldeles intill, därför det lustiga namnet.....
 
Ha det så bra, ta hand om er!
Kram, Carin
 
 
 

 
 

3 kommentarer:

 1. Ja nu rusar tiden på fram mot julen. Och vi får försöka hänga med.
  För oss som hantverkar har ju julens tema varit med oss ett tag.
  Tjusiga julkort du tillverkat. Det där med 3D motiv blir ju himla tjusigt o effektfullt.
  Ha de gott kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Så roligt att det blev så härliga julkort av det där arket. Du lyckas så himla bra med sådana kort. Ikväll har jag strukit en servett igen. Fick en så läcker servett på stickcaféet jag var på idag. Tänker visa dem vad man kan göra av servetter.Julbocken är riktigt fin. Tänk att kunna göra en sådan själv.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så många fina kort! Ja du, det där med tre-d kort är ett himla klippande och pillande, men så blir det också snyggt! Gillar dina fina blomkort jättemycket! Vilket lustigt namn på en tygaffär! Trodde du varit och köpt något metallgrejs när jag läste först... sen stod det spets... :) Verkar vara en affär med bra utbud i alla fall!
  Trevlig helg! Kram!

  SvaraRadera